Logotype

 

 

 

Det är jag som gör det...

 

Detta är sidan för er som är omåttligt nyfikna på vem som står bakom Klockaretorpets Natur. För nyfikna är ni väl?

     Jag

Jag heter Thomas Alfredsson har kombinerat mitt gamla intresse för ursprungsbefolkningar i allmänhet, och Nordamerikas prärieindianer i synnerhet, med mitt behov av att göra något med händerna. Jag är inne på mitt 16:e år nu med indianprylar och liknande.

       Filosofi

När prärieindianerna var på sin höjdpunkt (17-1800-talen), hade de ett förhållande till natur och människor som jag tycker var beundransvärt. Man levde i samklang med naturen  -  man fanns bara en kort tid på Moder Jord, och man vårdade den till kommande generationer. Man ansåg alla lika mycket värda, och moral och etik gentemot djur och människor var något man skattade mycket högt.
Jag försöker leva mitt liv på samma sätt. Jag jagar inte, jag nyttjar ekologisk mat så mycket det någonsin går, jag bor i ett litet torp i skogen och jag ser min omgivning som något vi skall vara rädda om.
Mitt förhållande gentemot mina medmänniskor försöker jag sköta på en hög moralisk och etisk nivå. Jag är övertygad om att man sår det man skördar, och jag försöker behandla mina medmänniskor, så som jag själv skulle vilja bli behandlad.
Egentligen är det ju bara fråga om sunt förnuft...

       Hantverket

Nordamerikas indianer tillverkade sitt hantverk med omsorg, med stor skicklighet, ödmjukhet och fantasi. Jag försöker göra detsamma.
Jag använder det material som var vanligt under den tidsperioden  -  glaspärlor i rätt färger och storlekar, skinn av rätt sort, snäckor, tagel, fjädrar osv.  -  allt är av den sort som var så vanlig några hundra år tillbaka.
Jag lägger mycket tid och kunnande på mitt hantverk. I varje sak finns en del av min energi, min själ. Jag gör det här för att jag älskar det, och i varje sak finns en del av den kärleken.
Detta gäller naturligtvis inte bara indiansakerna. Jag gör en hel del annat också, men jag använder nästan uteslutande naturmaterial i mina produkter, och jag gör allt med samma omsorg, noggrannhet och kärlek.
Mitt hantverk har ett mycket gott rykte bland indian- och trapperintresserade, likväl bland utövare av alternativmedicin. Det har tagit lång tid att bygga upp det ryktet, och jag ämnar se till att det blir ännu bättre!

STARTSIDA : INDIANER : DRÖMFÅNGARE : HOPI-PROFETIOR : CHIEF SEATTLES TAL : BIOGRAFIER : STAMKARTA
KNIVAR/HORNGRAVYR
VÄSKOR/KLÄDER : AUTENTISKT INDIANHANTVERK : EGENDESIGNAT INDIANHANTVERK
SMYCKENDIVERSE HANTVERKGÖRA SJÄLV?PRESENTKORT : SKINN/LÄDER
  HORNGRAVYR/SCRIMSHAW : SMIDE : EVENEMANG :  ORDBOK : SKRYTSIDA
BILDGALLERI I : BILDGALLERI II : BILDGALLERI III
VEM ÄR JAG? : KÖPEVILLKOR : LÄNKAR : E-MAIL


© www.klockaretorpet.com 1999-2010
E-post: thomas@klockaretorpet.com